Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

středa 15. března 2023

Taková malá glosa k 15.3.1939

 

 


„I ty Brute?!“ Zaskomíral prý umírající César a padl mrtev.
Tedy, my s jistotou nevíme, jestli skutečně právě dýkami spiklenců proklatý César, ještě měl čas, cokoliv říci, natož výčitku svému oblíbenci Brutovi, kterého piplal a nedal na něj dopustit. Tato věta, ale vešla do obecného vědomí a je používána v případě, když přítel či protěžovaný chráněnec nějakým způsobem potopí svého ochranitele, přítele, učitele... stala se prostě memem vyjadřujícím sketizmus neboli zmrdsví.
Staročeši k tomu říkávali – Nevděk světem vládne... Ano, jako opravdu hnus vidím nevděk k těm miliónům padlých vojáků Rudé armády i tu nenávist k Rusku a na druhou stranu servilnost k Německu, co nás 15.9. 1939 obsadilo a vraždilo tady do roku 1945 a ještě větší servilnost k Anglosasům, kteří vždy jen koukali, co z nás budou mít.

BTW – kdo připomene Rusko a rok 1968, tak si musí uvědomit, že Německo je obsazené USA armádou dodnes a je de facto od r.1949 až do r.2099 vázáno tzv. Kancléřským aktem, čili USA vazal.

 

 

 




úterý 14. března 2023

Konec loutek II.

 

Zdá se mi, že svět i média nevěnují takovou pozornost krachu jedné banky - události, která je podle všeho oním mávnutím motýlích křídel a odstartovala konec – nazvěme to – „revoluce kazosvětů“.

Co je motýlem? Možností víc a motýl bude asi všechny dohromady. Za prvé je jím bankrot americké Silicon Valley Bank (SVB). Nezbláznila jsem se – vítr z křídel už načechral sekundární struktury jako Silvergate Capital Corp., Signature Bank nebo First Republik Bank, ale také banky „prvního stupně“: JPMorgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs a další, všichni tihle bankéři se „otřásli“, ztratili až 5 % své kapitalizace (hodnota je získána součinem všech vydaných akcií firmy a aktuální ceny akcií na trhu), ale zatím se „díra“ od SVB odhaduje na maximálně stejných 120–130 miliard dolarů, a to je mnohem méně peněz než byl bankrot bank před 15 lety.

Další možnost křídel motýla je rovnou celý geopolitický kontext:

Neuvěřitelná zadluženost USA a masivní nelegální migrace z Latinské Ameriky

vznik BRICS a v jeho rámci konec plateb jen v dolarech,

konflikt na Ukrajině,

sankce proti Rusku nefungují a dodržují je jen vazalové USA

íránsko-saúdská dohoda pod záštitou Pekingu,

plánovaná návštěva nově zvoleného čínského prezidenta Si Ťin-pching v Moskvě a jeho jednání s prezidentem Ruska...

Motýl křídla zdobí i bouda na lidi s Covidem, která stála hodně jak peněz, tak životů a ještě bude stát, ale opět některým lidem otevřela oči.

Toto všechno může být a opravdu může být, konečnou pro plány Great Reset jako symbiózu Big Pharmy s „digitálním koncentračním táborem“ od Klause Schwaba (Davos Forum) a Rady pro inkluzivní kapitalismus. https://www.inclusivecapitalism.com/

 „Čtvrtá průmyslová revoluce“ jak se na revoluci sluší a patří a také se od ní očekává pomalu už zničila své oddané tvůrce a příznivce. Přichází nový vítr a bere si svá místa, co mu na světě náleží.

 

pondělí 13. března 2023

Konec loutek I.

 

 

Všude v EU kam se podívám lidi stále více protestují proti eskalaci války na Ukrajině, a proti podpoře Zelenského nacistické Ukrajiny.

 Také, a to nejen v EU, ale i v USA lidi už chtějí vědět, kam šly ty miliardy na pomoc – vidí velkou černou díru, která ty peníze odsála na konta politiků, oligarchů, zbrojařů a Sorosů… 

Někteří lidé nikdy nebyli omámeni nacistickou Ukrajinou a Zelenským a někteří nyní procitají, a co vidí, se jim nelíbí. Jenže EU loutkové fašistické vlády včetně se samotnou byrokracií EU, jsou napojeni na tu černou díru a navíc musí poslouchat své pány v USA, takže potlačují jakékoliv zmínky o neúspěšnosti své politiky v kontextu ukrajinské krize a i o tom, co je Zelenského Ukrajina, a co se tam dělo od roku 2014. 

Pravda je v zemích EU kriminalizována. Ovšem když je politika zamořena zkorumpovanými loutkami nevyhovuje to všem „demiurgům“ a dá se říct na jejich popud povstanou noví politici, co si nezadali, v tomto případě s fašismem. Na tyto politiky se nabalí lidí, kteří otevřeně vyjadřují nesouhlas s postojem Západu ohledně Ruska, nesouhlas s eskalací války a naopak chtějí mírová jednání. Tlak bude sílit a vlády padat… 

Zatím v USA padají banky, což také má velký vliv na možnost konce fašistických loutkových vlád. O tom zítra.