Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

úterý 14. března 2023

Konec loutek II.

 

Zdá se mi, že svět i média nevěnují takovou pozornost krachu jedné banky - události, která je podle všeho oním mávnutím motýlích křídel a odstartovala konec – nazvěme to – „revoluce kazosvětů“.

Co je motýlem? Možností víc a motýl bude asi všechny dohromady. Za prvé je jím bankrot americké Silicon Valley Bank (SVB). Nezbláznila jsem se – vítr z křídel už načechral sekundární struktury jako Silvergate Capital Corp., Signature Bank nebo First Republik Bank, ale také banky „prvního stupně“: JPMorgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs a další, všichni tihle bankéři se „otřásli“, ztratili až 5 % své kapitalizace (hodnota je získána součinem všech vydaných akcií firmy a aktuální ceny akcií na trhu), ale zatím se „díra“ od SVB odhaduje na maximálně stejných 120–130 miliard dolarů, a to je mnohem méně peněz než byl bankrot bank před 15 lety.

Další možnost křídel motýla je rovnou celý geopolitický kontext:

Neuvěřitelná zadluženost USA a masivní nelegální migrace z Latinské Ameriky

vznik BRICS a v jeho rámci konec plateb jen v dolarech,

konflikt na Ukrajině,

sankce proti Rusku nefungují a dodržují je jen vazalové USA

íránsko-saúdská dohoda pod záštitou Pekingu,

plánovaná návštěva nově zvoleného čínského prezidenta Si Ťin-pching v Moskvě a jeho jednání s prezidentem Ruska...

Motýl křídla zdobí i bouda na lidi s Covidem, která stála hodně jak peněz, tak životů a ještě bude stát, ale opět některým lidem otevřela oči.

Toto všechno může být a opravdu může být, konečnou pro plány Great Reset jako symbiózu Big Pharmy s „digitálním koncentračním táborem“ od Klause Schwaba (Davos Forum) a Rady pro inkluzivní kapitalismus. https://www.inclusivecapitalism.com/

 „Čtvrtá průmyslová revoluce“ jak se na revoluci sluší a patří a také se od ní očekává pomalu už zničila své oddané tvůrce a příznivce. Přichází nový vítr a bere si svá místa, co mu na světě náleží.