Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

sobota 4. listopadu 2017

Hladový starý muž.





Nějaký Tomáš Hradílek, starý muž, dnes zapomenutý a málokomu známý,  se pod vlivem… pod vlivem čeho? Rozhodl držet hladovku, za to, aby prezident Zeman už nekandidoval. Otázkou je, pod jakým vlivem se rozhodl – vydírá ho někdo, vzhledem k jeho minulosti?

Jedná se o peněžitou odměnu, která bude vyplacena popřípadě jeho pozůstalým?

Zatoužil labilní Hradílek zas po pár chvílích slávy?

Možná něco osvětlí připomenutí kdo je Hradílek.

Do svých 24 let 1969 člen KSČ – vystoupil v roce 1969, poněkud opožděné gesto, ale třeba prostě mu něco došlo po delší době. To se může stát, byl mladý, narodila se mu dcera… Za jedenáct let se stal Chartistou – disidentem a mluvčím Charty 77. Žádné újmy do roku 1989 nedošel a z různých kruhů se ozývaly hlasy, že byl hýčkaným disidentem vícera tajných služeb. V roce 1989 se podílí na založení Občanského Fóra. V roce 1990 se stal poslancem FS ČR a i ministrem vnitra. Jeho ministrování bylo výjimečné – po několika měsících se zhroutil a odešel. Není znám příklad ministra, co by se po pár měsících ve funkci psychicky zhroutil a musel být vystřídán. Ano, zemřeli ve svých funkcích, byli sesazeni, pro neschopnost třeba po týdnu, ale psychické zhroucení je velmi neobvyklé. Opět se šuškalo, že jeho úloha byla skartační, a to žhavých spisů. Kdo ví, ale zvláštní onemocnění to bylo, protože Hradílek byl stále a normálně poslancem až do roku 1992, a pak začal podnikat.

A teď tu náhle povstala, tako postava a hřímá svá moudra. Je mu jedno, že tímto svým gestem deklasuje tisíce a tisíce voličů a nejen Zemana na ty, co na nich nezáleží, on chce a chce a chce a just chce, aby Zeman nekandidoval a i hladovku vyhlásí. Velmi demagogické, velmi dětinsky hloupé.

Další, nad čím se musím pozastavit – prý má diabetes. Věřte, že člověk s diabetem hladovku držet nemůže. Pokud má cukrovku II. typu tak pět dní ho třeba nijak neohrozí. Ovšem diabetik I. typu – čili nemocný od dětství, který si musí denně aplikovat inzulin, hladovku nesmí podstoupit.

Vždy vše kolem Hradílka mělo takový divný nádech, co asi je za touto hladovkou nebo kdo?



kauza soud s Hučínem https://zpravy.idnes.cz/byvaly-ministr-vnitra-hradilek-se-nemusi-omlouvat-hucinovi-pl4-/domaci.aspx?c=A090908_154057_domaci_pei po Hradílkovi se stal ministrem Vnitra Tomáš Sokol a ten jej i zde obhajoval




1:18 vystoupí Hradílek, starý muž, čtoucí z papíru a mladičké studentky odcházejí.