Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

pátek 19. srpna 2022

Roztomilý pejsek, symbolem ukonazifilů a nacistů.








 

Asi jste tady také zaznamenali množství účtů, které jako avatara – profilovku mají postavičku, která má hlavu roztomilého shiba -inu. Nejsou to milovníci tohoto plemene, nejsou to milovníci psů, jsou to prostě milovníci nacismu. Jako jsou u nás elfové, jsme fér, skupiny kolem placených účtů – Holka z Prahy, Jie, Poslední Skaut, tak světový TW má NAFO – čili udavače, co se zabývají nahlašováním profilů, co jsou antinacistické a nesouhlasí s banderovci a Zelenským nebo prostě  odmítají vnucenou nenávist vůči Rusku. 

 


NAFO je tedy komunita lidí z celého světa, podporující ukrajinské nacisty a obtěžující všechny, co nemají ten správný – čili jejich, pohled na svět. Vstupenkou do tohoto „klubu“ je zaslat částku na Gruzínskou legii. Potom vám otcové zakladatelé – a možná příjemci peněz, vyrobí Fella – čili tu psí postavičku, dle vašeho přání. Vy si ji vystavíte a jste součástí roje, co se bude bít s vámi proti světu za nacismus lepší.

A co je vlastně NAFO? Je to zkratka pro North Atlantic Fella Organization. Poprvé se na TW objevili asi 24. května. Jsou jich tisíce a jsou velmi agresivní. Přesně jako ti naši elfíci a kohorty placených a užitečných idiotů.


Co se stane v Las Vegas, ať zůstane v Las Vegas, zní jedno pořekadlo… co se stane na Netu ať zůstane na Netu? To neplatí – nikdy jsem nebyla zastáncem konceptu digitálního dualismu - čili přesvědčení, že existujeme odděleně na Netu od našeho fyzického prostoru – že máme internetové persony a máme svou fyzickou osobu – a to je naprosto zavádějící a nepravdivé. V obou prostorech jsme stejní. Pořád jsme to my, třebas pod žertovným nickem. Net, dalo by se říci, rozšiřuje naše působení ve světě. Internet a sociální sítě plně děláme my a lidé co na nás reagují, takže jsme to jen my. Pokud na sociálních sítích vznikají takovéto nazi bojůvky, mohou brzo vznikat i v reálném světě.

  


i česká slečna 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

neděle 14. srpna 2022

Homosexuálové nejsou lidé?

 

Tak si čtu u těch, co mašírují PridePrag, že Lidská práva jsou pro všechny, všude a vždy… Já to nechápu, ono homosexuálové nemají lidská práva? Oni nesmí volit? Oni se nesmí na ulici líbat? Oni nesmí spolu žít, a i uzavřít partnerství? Oni nesmí pracovat? Oni nesmí vlastnit majetek? Oni nemají právo na život? Jsou v něčem z lidských práv diskriminováni? Jsou v něčem nerovnoprávní? ... vše mají, jako lidé – nejsou homosexuálové snad lidmi? Jsou to snad nadlidé? Jsou to lidé a mají všechna lidská práva, takže oč v tom průvodu vlastně ti často úchylně vypadající lidé řvou?

Hodně řvou o manželství pro všechny. K tomu mám příběh ze života.

„Manželství je přežitek, něco, co už pro nás mladé nemá smysl…“ říkala před nějakým časem dcera mé známé.

„Je nutné manželství pro všechny,“ říká po roce už devatenáctka.

„Proč?“ ptám se.

„Protože je to důležité a spravedlivé.“

„A ty se někdy vdáš?“

„Pch, copak jsem stará bába.“

 „Takže manželství je přežitek?“

„Jo.“

„Tak proč ten přežitek pro báby, chceš pro všechny, proč nutit nějaký drek všem?“

Na odpověď čekám…