Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

pátek 19. srpna 2022

Roztomilý pejsek, symbolem ukonazifilů a nacistů.








 

Asi jste tady také zaznamenali množství účtů, které jako avatara – profilovku mají postavičku, která má hlavu roztomilého shiba -inu. Nejsou to milovníci tohoto plemene, nejsou to milovníci psů, jsou to prostě milovníci nacismu. Jako jsou u nás elfové, jsme fér, skupiny kolem placených účtů – Holka z Prahy, Jie, Poslední Skaut, tak světový TW má NAFO – čili udavače, co se zabývají nahlašováním profilů, co jsou antinacistické a nesouhlasí s banderovci a Zelenským nebo prostě  odmítají vnucenou nenávist vůči Rusku. 

 


NAFO je tedy komunita lidí z celého světa, podporující ukrajinské nacisty a obtěžující všechny, co nemají ten správný – čili jejich, pohled na svět. Vstupenkou do tohoto „klubu“ je zaslat částku na Gruzínskou legii. Potom vám otcové zakladatelé – a možná příjemci peněz, vyrobí Fella – čili tu psí postavičku, dle vašeho přání. Vy si ji vystavíte a jste součástí roje, co se bude bít s vámi proti světu za nacismus lepší.

A co je vlastně NAFO? Je to zkratka pro North Atlantic Fella Organization. Poprvé se na TW objevili asi 24. května. Jsou jich tisíce a jsou velmi agresivní. Přesně jako ti naši elfíci a kohorty placených a užitečných idiotů.


Co se stane v Las Vegas, ať zůstane v Las Vegas, zní jedno pořekadlo… co se stane na Netu ať zůstane na Netu? To neplatí – nikdy jsem nebyla zastáncem konceptu digitálního dualismu - čili přesvědčení, že existujeme odděleně na Netu od našeho fyzického prostoru – že máme internetové persony a máme svou fyzickou osobu – a to je naprosto zavádějící a nepravdivé. V obou prostorech jsme stejní. Pořád jsme to my, třebas pod žertovným nickem. Net, dalo by se říci, rozšiřuje naše působení ve světě. Internet a sociální sítě plně děláme my a lidé co na nás reagují, takže jsme to jen my. Pokud na sociálních sítích vznikají takovéto nazi bojůvky, mohou brzo vznikat i v reálném světě.

  


i česká slečna