Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

pátek 16. září 2022

Vlhké sny nacistů

 

Během týdne jsem zaregistrovala jak ukronazi a ukronazifilové spekulují o tom, jak se Čína odtáhne od Ruska a už se z toho radovali, že nacisté porazí Rusko. Myslím, že jejich radost je marná. Čína sice už není ta císařská říše – i když Xi by mohl být určitou formou císaře, ale zachovala si kontinuitu v tom rozpoznat nebezpečí a ovládat svět hlavně obchodem ne bojem.

Čína nedávno znovu potvrdila, že je spřátelená s Ruskem, pokud jde o NATO i konflikt na Ukrajině. Myslím, že téměř můžeme psát o formální vojenské alianci. Jak píšu Čína není hloupá velmoc, ví, že jakožto věřitel USA by mohla být napadena – jak dopadl Kaddafí a jeho země, každý ví, a to byl věřitel jen Francie, ale když bude ve spojenectví s Ruskem a i Iránem, Indii a dalšími státy, tak si prostě neoconi nechají touhy po Číně, zajít. Zároveň ji to dává spojence proti západu v Africe.

Rusko a Čína budou v multipolárním světě hrát prim a zdařile jim budou sekundovat ostatní členové BRICS i ti co teprve vstoupí. Svět je ve válce – je to válka korporátního fašistického západu o jeho teploučko pro korporáty na úkor rabování Afriky a dalších zemí, a také o hegemon Ameriky - versus Rusko a BRICS s vizí multipolarity světa, bez hegemonu USA. Tako válka je na všech frontách – a jednou z nich je ta vojenská na Ukrajině.

Bohužel, korporátnímu fašismu se podařilo svými loutkovými vládami obsadit Polsko, Slovensko i nás – Českou republiku a plně naše země využívají jako svoje zásobárny pro vše v této válce, kde bychom rozhodně neměli být na straně fašismu. Nejlepší by byla pro nás neutralita a dobré obchodní vztahy s Ruskem, Maďarskem a rovnoprávné obchodní vztahy s Německem.