Peoplerium

vše o lidech - fotografie i politika - autorka JITA Splítková

úterý 5. března 2019

Jak je důležité míti Pilipa



Nečekán nezván zjevil se v dubnu 2018 na Twitteru podivný pán charakterový a morální velikán. Co aktivovalo tuto politickou mrtvolu? Byly to jeho dluhy nebo byl uveden v činnosti na Madura? Zřejmě obojí.





Pan Ivan Pilip stejně jako další figurky sametu Ruml, Pánek, Pajerová s celou familíí a desítky dalších, patří ke Kostějům nesmrtelným naší politické scény – té, kde se dějí podivné věci, ještě podivnější než ve zbývající části politického cirku, a kde se sosá z neziskovek – z těch takových správných lidskoprávních a humanitárních, kde účty vedou za oceán ...
Tito lidé mizí z očí veřejnosti do zaopatřovacích pozic a vždy se zase někde vynoří, znovu a znovu. Objevení se Pilipa je načasované akorát na volby ve Venezuele v květnu 2018. Vyhrává Maduro a spící Pilip se začíná probírat.








Možná, že někdo už ani nevíte kdo to je, takže krátké připomenutí.

Mladý a nadějný křesťan Ivan vstupuje do Křesťanskodemokratické strany (KDS) a stává se brzy její jedničkou. To už je náměstkem ministra školství u Petra Piťhy, který si ho přivedl. Později se KDS sloučila s ODS a Pilip se stal ministrem školství a v roce 1997 ministrem financí. Tento rok společně s Rumlem v ODS začali pomýšlet na Klausovo křeslo, a nejen ve straně. Když Klaus odjel do Sarajeva rozpoutali stranický puč. Klausova vláda padla, ale Pilip dále zůstává ministrem financí v Tošovského úřednické vládě. Post předsedy ODS ovšem nedostal, Klaus opět vyhrává a Pilip s Rumlem a dalšími rebelanty – intrikáři běží založit Unii svobody. Za US se v roce 1998 stává poslancem. Každé poslancování má svůj konec, tak i jeho. 

Za vlády Josefa Tošovského, kterého si vydupal Havel, zůstal Pilip celkem nečekaně ministrem financí, ale jelikož patřil ke skupině, co chtěla zmařit hlavně Klausovu politiku, je to logické. A proč se dva pravicoví politici prali – možná je odpověď toto: V roce 1991 založil Soros v Praze Středoevropskou univerzitu. Pro neshody s českými politiky a V. Klausem byla roku 1996 přesídlena do Budapešti.
Po revoluci v roce 1989 jsem ho(Sorose) uváděl k prezidentovi Václavu Havlovi a premiérovi Mariánu Čalfovi, za což mi byl vděčný. Chtěl v Praze založit Středoevropskou univerzitu, ale překazil to Václav Klaus. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-frantisek-janouch-nadace-charty-77-havel-soros.A180406_205555_domaci_pmk
Tošovského vláda se zapsala do dějin - má na svém kontě umožnění „krádeže za bílého dne“ Mostecké uhelné a potom i Ostravských dolů a může se pyšnit i problematickým prodejem Investiční a poštovní banky japonské Nomuře. Samozřejmě vše bylo posvěceno parlamentem, který si doslova vytřel s Fondem národního majetku pozadí. FNM hájil zájmy státu v případě MUS i OKD a podával několik trestních oznámení.
V dubnu 1998 ČTK vydalo prohlášení společnosti Appian Group: „Česká vláda ohrožuje zájmy zahraničních investorů tím, že se razantně nepostavila proti obviněním vzneseným proti americké společnosti Appian Group, která spolu se švýcarskou Synergo Suisse minulý týden ovládla Mosteckou uhelnou společnost. Nákup akcií v akciové společnosti MUS je součástí investiční strategie v Evropě,“ uvedla firma. „Jedná se o dlouhodobou investici, s cílem zachovat a rozvinout činnost této společnosti, poskytnout pracovní příležitosti a dosáhnout posílení její pozice jak na českém, tak na zahraničním trhu.“ http://www.mapovani.cz/mostecka-uhelna-spolecnost/roky-2005-2012/96
Jak vše dopadlo dnes už známe.

V červnu 2004 byl Pilip zvolen jedním z osmi vice-prezidentů Evropské investiční banky. Zač toto místo, kde si vyhojil svůj nemocný bankovní účet asi dostal? Nebylo to za to uhlí? Nebylo to za Kubu?
V roce 2001 Pilip s Bubeníkem jeli ukázat Fidelovi, zač je v Pardubicích perník. Cestu jim hradila americká organizace Freedom House, a tak pokládali asi za slušné, než vtrhnou na Fidéla a lidská práva, tak se u nich nejdříve zastavit. Jestli viděli i Sorose, kdo ví… Ovšem v těchto letech byl Soros ten, co Freedom House štědře podporoval.
Ty dva rytíře za svá peněžní konta a v žoldu cizí země, na Kubě zatkli a ihned se rozběhla mašinérie, na jejich návrat. Havel, poslanci vedení Zaorálkem, předseda Evropské komise Romano Prodi, Human Rights Watch… https://www.hrw.org/news/2010/09/07/george-soros-give-100-million-human-rights-watch
Velmi podivné, když si uvědomíte, kolik českých občanů bylo ve světě ve skutečném vězení a pes po nich neštěkl a neštěkne.
Tito lidé nepracuji pro neocony a USA Deep State z nějakých mystických pohnutek, ale prostě pro prachy a jsou investicí těch oněch určitých kruhů, tak ti si investici hlídají.




Potom byl Pilip obchodníkem s realitami. Pořídil si zámeček a nasekal 140 miliónů dluhů. Ty se mu nějak nechtělo splácet. Dokonce chtěl splácet svým zámečkem, co již dávno prodal.
V médiích zaznělo ze strany Ing. Pilipa několik nepravdivých tvrzení. K těmto uvádíme, že v dané věci mezi naší finanční institucí a Ivanem Pilipem a Lucií Pilipovou žádná dohoda o plnění jejich závazků vůči nám uzavřena nikdy nebyla. Smyšlené je tak nařčení pana Pilipa, že MPU se svým jednáním, kdy řádně vymáhá své pohledávky za svými dlužníky, odklonilo od sjednaných dohod. Naopak, v minulých měsících byla paní Ing. Pilipová opakovaně upozorňována na kritičnost situace.
K tvrzení Ing. Pilipa, že insolvenčním návrhem je sledován prodej zámku Trnová pod cenou, uvádíme, že se předmětná nemovitost již několik let nenachází ve vlastnictví pana Ing. Pilipa a Ing. Pilipové, a nebude tak vůbec předmětem insolvenčních řízení vedených na výše uvedené osoby. https://www.investujeme.cz/tiskove-zpravy/vyjadreni-ke-zkreslenym-nepravdivym-informacim-ing-ivana-pilipa/

Vše zapomenuto - Pilip je opět aktivován na politický život, jistě mu bude i teď vyléčeno bankovní konto a ani po Rumlovi nemusí smutnit, spolupracují spolu. A Pilip je opět vyslán na misi – tentokrát je to Venezuela. je členem vedení institutu CASLA, který se zaměřuje na “podporu demokratických změn v zemích Latinské Ameriky.” http://www.demas.cz/clenove-demas/casla-institute-prague/

Tento morální a charakterový velikán má za úkol nejenom osvobodit utlačovanou a zbídačenou ropu, ale i bojovat ze Euro a celou svatou Evropskou Unii a samozřejmě nesmí zapomenout dštít plameny na Klause a Zemana - za to možná ani není placený, to je jeho osobní věc.














Info:

Kuba

Pilip a jeho smlouvy
Jeho nakladatelství s těmi správnými tituly https://www.cbdb.cz/nakladatelstvi-1116-bourdon?order=&from=0
Taková náhoda, že žena začala podnikat, když muž je v politice – ano, informace jsou důležité a ty on měl https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pilip-je-bohaty-a-neskryva-to.A020410_220127_domaci_pol


 



Zajímavosti



V předvečer další americké války za osvobození utlačované a zbídačované ropy odhaluje Abby Martin nejpoužívanější mýty o Venezuele.





Dobový tisk k době kolem Sarajeva http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1997/1997_7.pdf